Bračni drug i dete?

Све што не спада у остале теме слободно пишите овде, питања, предлози, остало...
anadoroteja
Поруке: 1
Придружен: Уто Сеп 15, 2020 9:24 pm

Bračni drug i dete?

Порука од anadoroteja » Уто Сеп 15, 2020 9:39 pm

Molim za razjašnjenje uslova za dobijanje mađarskog državljanstva.

1. Ako neka osoba bude primjena u mađarsk održavljanstvo po pojednostavljenoj proceduri(zna jezik i ima pretke), da li njen bračni drug (sa kojim je u braku duže od 5 godina i imaju zajedničko dete) u svakom slučaju mora da polaže test jezika iako ima uslove po precima ili to ide po automatizmu?

2. da li dete može da dobije mađarsko državljanstvo samo po jednom roditelju i da li on ima bilo kakav intervju? čula sam da deca do 14 god.ne polažu a neko kaže da ipak stariju decu pitaju par pitanja. šta znači stariju?10,ili 13 godina? ili manje?

3. ako dete dobije recimo državljanstvo sa 7 godina a nema intervju, da li mora sa 14 godina da ide na intervju provere jezika, ili , kako sam negde pročitala ,da dete mora da ide na intervju tek 10 godina nakon sticanja državljanstva (u konretnom slučaju to bi bilo sa 17?)

4. da li je za odrasle obavezna provera zanja jezikana svakih 10 godina?


HVALA

cecili555
Поруке: 35
Придружен: Сре Мар 04, 2020 2:12 pm

Re: Bračni drug i dete?

Порука од cecili555 » Пет Сеп 18, 2020 11:43 am

Bracni drug mora da zna jezik bez obzira sto ispunjava uslove za drzevljanstvo,logicno.. nece pricati sa partnerom na Srpski u ambasadi, sto se dece tice ispod 14 godina nisu propitivali do sad jedino ako nisu promenili nesto, nazovite pa pitajte, sto se jezika tice potrebno je odrzavanje, sve i da sacuvate pasos prvih 10 godina, kako novi da izvadite ako neznate jezik? kasnije ili pre je problem.

Пошаљи Одговор