Starosna granica

Потребна документа и искуства при предаји, питања...
Tito_Broz
Поруке: 3
Придружен: Чет Мај 27, 2021 5:53 pm

Starosna granica

Порука од Tito_Broz » Чет Мај 27, 2021 5:56 pm

Pozdrav. Doveo bih babu kod sebe.Ja zivim u EU. Ona je rodjena madjarica iz Vojvodine i prica madjarski. Postoji li sansa da joj napravim madjarski pasos kako bi imala EU papire i mogla da dodje kod mene? Da li postoji sansa da dobije papire zena koja ima preko 80 godina? I da li bi to bio neki razuman vremenski rok s'obzirom da je zena vec stara? Da li je vredno i izvodljivo?

cape011
Поруке: 44
Придружен: Чет Мај 31, 2018 3:26 pm

Re: Starosna granica

Порука од cape011 » Пет Мај 28, 2021 9:08 am

Pa može da aplicira za naturalizaciju kao i svi mi.
Procedura će da traje isto toliko dugo kao i za sve ostale bez obzira na njene godine. Stim što onda ne mora da uči jezik jer ga već zna.
Może odmah da zove konzulat i da traži termin za predaju zahteva. Najverovatnije da će pozitivan odgovor dobiti u roku od 7 do 10 meseci.

Ali vi možete u zemlji u kojoj živite i pre toga da tražite da vam se ona pridruži na osnovu spajanja porodice. EU državljani imaju prava da dovedu porodicu, supružnika, decu i roditelje i ako nisu iz EU, ali ne znam za babe i dede. I to pod uslovom najverovatije da dokažete da oni zavise o vama i da ih izdržavate. Raspitajte se i informišite za tu konkretnu zemlju.

Tito_Broz
Поруке: 3
Придружен: Чет Мај 27, 2021 5:53 pm

Re: Starosna granica

Порука од Tito_Broz » Чет Јун 03, 2021 4:10 pm

Mislim da je jednostavnije da aplicira za madjarske papire kad vec ima prava na njih. U spajanju porodice traze svasta nesto da ispunis od zahteva, od kvadrature nekretnine do prihoda i jos gomilu stvari.

Пошаљи Одговор